ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Міська рада Громадський бюджет 2021 Громадський бюджет: до голосування допущено 12 проєктів

Громадський бюджет: до голосування допущено 12 проєктів

Громадський бюджет: до голосування допущено 12 проєктів

Відбулося засідання робочої групи Громадського бюджету 2021, яке очолили голова робочої групи – перший заступник міського голови Ярослав Варшавець та секретар робочої групи – секретар Вишневої міської ради Андрій Чечило.

Після аналізу та оцінки структурними підрозділами ВМР, до голосування допущено 6 освітніх (великих) проєктів, 3 освітні (малі) проєкти та 3 загальні (малі) проєкти.

Не пройшли експертної оцінки та аналізу два проєкти, а саме Проходження курсу першої домедичної допомоги вчителям молодшої школи (1-4 класи) Вишнівського академічного ліцею «Основа» таПроходження курсу першої домедичної допомоги вчителям молодшої школи (5-11 класи) Вишнівського академічного ліцею «Основа». Причиною відмови стало те, що адміністрація ліцею «Основа» відмовилася від запровадження у їхньому навчальному закладу дані проєкти через зависоку ціну.

Ще однин проєкт - Бронзова скульптура «Закохані коти» отримав позитивний висновок у картці аналізу, але реалізувати його неможливо, оскільки парапет ніші для лавки біля РАЦСу вимурований з цегли та носить лише декоративний характер. Він не витримає ваги бронзової скульптури.

Про початок та умови голосування за проєкти, які пройшли, буде повідомлено додатково у розділі Громадський бюджет.

 

Освітні проєкти (великі):

Тенісні корти «Мікс» для громади, автори Гудима Ярослав Миколайович, Гудима Анна Володимирівна.

Будівництво спортивного майданчика на два корти із синтетичним покриттям (штучна трава) на території Вишнівського академічного ліцею «Основа».

Проєкт пропонується передусім для дітей громади, які займаються великим тенісом. Крім того, у вільний від дитячих секцій час, громадські корти можуть використовуватися безкоштовно і дорослим населенням громади, за правилами та умовами визначеними КП «СК «Вишневе». Загалом даний проєкт дасть змогу згуртувати тенісну спільноту з метою популяризації та розвитку тенісу, як благородного виду спорту.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 500 000,00 грн.

 

Система контролю доступу (Вишнівська ЗОШ №1), автор проєкту Мисько Олександр Миколайович.

Проект передбачає встановлення системи контролю доступу для:

-           Автоматичного вимірювання температури школярів та вчителів

-           Автоматичного сканування обличчя школярів та вчителів

-           Автоматичного сповіщення про те, що здобувач освіти увійшов/покинув навчальний заклад.

Завдяки системі контрольованого доступу, до школи будуть заходити лише учні та вчителі та лише з температурою тіла, яка відповідає здоровій нормі. Окрім того, завжди будете знати, що зараз ваша дитина перебуває у школі, або залишила її.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 500 000,00 грн.

 

«Ліхтарі шкільного простору» - освітлення території ЗОШ №2 Вишневої громади, автори проєкту Кириленко Леся Павлівна, Загородня Ірина Петрівна.

Модернізація системи освітлення ЗОШ №2. Встановлення 6 (шести) вуличних ліхтарів для забезпечення повноцінного освітлення території ЗОШ №2.Проєкт покликаний модернізувати систему освітлення ЗОШ №2 Вишневої громади.

Ініціатори проєкту бажають покращити умови освітнього процесу у темну пору доби, так як учні залишаються у стінах школи до пізнього часу взимку. Також освітлення території покликане створити безпечний освітній простір у ЗОШ №2.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 206640 грн.

 

Безпечний ліцей (Вишнівській академічний ліцей «Основа»), автори проєкту Кодак Ольга Анатоліївна, Філозоп Оксана Миколаївна.

Проєкт «Безпечний ліцей» полягає в установлені камер спостереження на будівлі школи та у її приміщеннях таким чином, щоб охопити весь периметр школи, та внутрішніх загальних приміщень. Всього проектом передбачено встановлення 12 камер спостереження.

Система відеоспостереження - це один з найкращих способів контролю за поведінкою учнів, що дозволить вчасно та неупереджено реагувати на конфлікти, з’ясовувати деталі, причини і навіть попереджати небезпечні ситуації.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 104 814,45.

 

Встановлення паркану на території Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ», автор проєкту Ярош Людмила Миколаївна.

Паркан навколо території Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ» знаходиться у неналежному стані та потребує його реконструкції. Встановлення нового сучасного паркану дасть можливість організувати належним чином контроль та охорону подвір'я. Крім того, протягом останніх кількох років, чисельність учнів Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ» стрімко збільшується, що своєю чергою збільшує навантаження на психоемоційний стан дітей. Повноцінний відпочинок учнів на свіжому повітрі в умовах освітнього закладу є невід’ємною складовою освітнього процесу.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 499 800 грн

 
 

 Сучасний медичний та інформаційний простір, автори проєкту Філозоп Оксана Миколаївна, Гайдай Олександр Васильович.

Вдосконалення інформаційного простору та медичного кабінету на території громади в приміщені Вишнівського академічного ліцею «Основа».

Проект спрямований на капітальний ремонт кабінетів в приміщені ліцею виділених під інформаційний простір та надання первинної медичної допомоги вчителям, учням та іншим працівникам ліцею. Оскільки кабінети інформатики та медичний кабінет на сьогоднішній час знаходяться в аварійному стані та потребують негайного капітального втручання. Ремонт дасть змогу оновити зовнішність кабінетів і зробить їх більш просторими та сучасними, що відповідають санітарно – гігієнічним вимогам.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 457 938 грн.

 

Освітні проєкти (малі):

 

Спортивний інвентар для Вишнівського Академічного ліцею «Основа», автори проєкту Кодак Ольга Анатоліївна, Гайдай Олександр Васильович.

Закупити новий спортивний інвентар для якісного проведення уроків фізичного виховання. Наявний спортивний інвентар вже зношений і потребує оновлення. Це впливає на якість навчально-виховного процесу й роботу учнів на уроках. Часто спортінвентарю не вистачає на всіх, адже одночасно займаються учні мінімум двох класів.

Найголовніша задача – здоров’я дітей, які проводять більшість свого часу у стінах ліцею. Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 99 439,20

 

   Буфет у Вишнівському ліцеї «ІДЕАЛ», автор проєкту Гончар Надія Юріївна.

Приміщення буфету у Вишнівському ліцеї «ІДЕАЛ» потребує капітального ремонту. Діти проводять у закладі освіти значний період життя: від 6 і до 18 років. За цей час відбувається бурхливий розвиток організму, що супроводжується значним розумовим, фізичним, емоційним навантаженням. Тому надзвичайно важливим є забезпечення школярів харчуванням, яке відповідає фізіологічним потребам, віковим особливостям та вимогам якості й безпеки харчових продуктів.

Орієнтована вартість (кошторис) проєкту: 99 415,00 грн.

 

  «Ворота ЗОШ № 2» - встановлення вхідних груп в ЗОШ №2, автори проєкту Кириленко Леся Павлівна, Загородня Ірина Петрівна.

Встановлення 3 (трьох) автоматичних воріт на межах території ЗОШ №2. Даний проєкт полягає в тому, щоб встановити відкотні, автоматичні, ворота на межах території ЗОШ №2. Ініціатори проєкту бажають покращити умови освітнього процесу та обмежити в`їзд стороннього транспорту на територію школи. Це насамперед безпека дітей, які займаються на території шкільного стадіону на уроках загальної фізичної підготовки.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 99 000 грн.

 

Загальні проєкти (малі):

 

  Встановлення обмежувального паркану для гойдалок на дитячому майданчику «Кораблик», автор проєкту Іванов Сергій Олександрович.

Встановити обмежувальний паркан для гойдалок, що розташовані на дитячому майданчику «Кораблик», що знаходиться у центрі міста, а також встановлення двох маленьких воріт для дитячого футболу. В ході реалізації даного проєкту, дитячий простір стане безпечним, оскільки гойдалки потребують обмеження, щоб не травмувати інших дітей, які грають на майданчику.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 26 337,71 грн.

 

   там_дВИШ!, автор проєкту Криницька Марина Олександрівна.

Цей проект являє собою квест «Топ-10 найулюбленіших місць жителів нашого містечка». Ідея проєкту полягає у тому, щоб зробити сталий квест для мешканців і гостей в м. Вишневе. Мета гри: дізнатися про гарні околиці та заклади нашого містечка. Локації для нього будуть вибиратись виходячи з опитування.

Головною метою опитування - дізнатись про найулюбленіші місця для відвідування мешканців Вишневого. Зауважимо, що всього буде 10 локацій і два їх типи: на відкритому повітрі (парки, пам’ятники, сад) і у приміщенні (кафе, кав’ярня, церква, музеї).

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 23 215 грн.

 

Створення кімнати психологічного розвантаження, автор проєкту Франчук Тетяна Володимирівна.

Наша ідея — створити кімнату психологічного розвантаження під час отримання соціальних послуг. Це буде затишний куточок для клієнтів з постковідними наслідками, осіб які постраждали від домашнього насильства, осіб які пережили травмуючи події та інше. Відвідувачі зможуть підвищити мотивацію, покращити якість життя, відновити сили. Кімната буде облаштована сенсорним приладдям, яке допоможе відвідувачам під час консультацій емоційно відпочити та зміцнити своє психологічне здоров'я.

Кімната психологічного розвантаження буде розміщена за адресою: м. Вишневе, вул. Європейська 31-а, каб. 34, в приміщення дитячої поліклініки. Кабінет знаходиться в оренді Центру надання соціальних послуг Вишневої міської ради.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту: 70 200 грн.