ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.

УВАГА ФЕЙК!

УВАГА ФЕЙК!Останніми днями в ЗМІ та соцмережах поширюється інформація, що нібито Україна продовжує експортувати електроенергію за кордон до країн ЄС.

Подібна спекуляція є яскравим прикладом дезінформації та елементом інформаційної війни, яку веде проти нас ворог. Таким чином рф намагається обурити наше населення та переключити увагу суспільства від єдиної причини відключення електроенергії – постійних масованих ракетних атак на об’єкти енергетики України. 

Обмеження споживання – це наслідки ворожих ударів по енергосистемі України. Цього тижня це вже шоста подібна масована атака. На жаль, багато пошкоджень зафіксовано по всій країні, зокрема і на Київщині. 

Експорт електроенергії з України було зупинено і не здійснюється з 11 жовтня 2022 року рішенням Міністерства енергетики після першої ж атаки ворога на нашу енергосистему. 

Цю інформацію можна перевірити в європейських відкритих джерелах, насамперед на офіційній платформі даних. 

Факт припинення експорту також можна відстежити за результатами проведених аукціонів із доступу до пропускної спроможності міждержавних мереж, що є у відкритому доступі на електронній аукціонній платформі «Укренерго». 

Усі доступні потужності української генерації наразі працюють винятково для покриття потреб українських споживачів. Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

Наразі в Київській області застосовуються стабілізаційні відключення електроенергії. Ремонтні бригади працюють 24/7 над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло в кожну домівку. 

Просимо кожного ретельно перевіряти інформацію та користуватися виключно офіційними джерелами. Бережемо електроенергію, тримаємо свій енергетичний фронт.