ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Кампанія декларування: мешканці Київщини задекларували дохід на суму 6,6 млрд грн

Кампанія декларування: мешканці Київщини задекларували дохід на суму 6,6 млрд грн

За підсумками кампанії декларування мешканці Київщини подали 10 390 декларацій про майновий стан і доходи, в яких зазначили дохід на суму 6,6 млрд грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. Зокрема, вона зазначила, що жителі пристоличного регіону подали на 4% або 363 декларації більше, аніж торік.

Найбільшу кількість декларацій подано у Білоцерківському районі – 3 899, або 38% з усієї кількості по області. На другому місці – Бучанський район з 1712 деклараціями, а завершує трійку лідерів – Броварський район, мешканці якого звітували про свої доходи у 1457 деклараціях.

«Цьогоріч громадяни та самозайняті особи задекларували дохід, отриманий у 2020 році, на суму 6,6 млрд грн. Вказана сума на 36% або 1,7 млрд грн перевищує показник попередньої кампанії декларування, що проходила у 2020 році за підсумками 2019 року. З цієї суми до бюджету надійде 158,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 24 млн грн військового збору», - зазначила начальник податкової служби області.

 

Платники Київщини спрямували до місцевих скарбниць 190 млн грн акцизного податку

 

З початку року надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склали 190 млн грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. За наданою інформацією, сума відрахувань зросла на 25% порівняно з відповідним періодом минулого року. У грошовому еквіваленті це дорівнює 37 млн грн додаткових для бюджетів коштів.

Зокрема, у квітні 2021 року сплачено 519,4 тис грн акцизного податку з вироблених в Україні товарів, що на 77%  більше у порівнянні з квітнем минулого року (+ 225,6 тис. грн). З роздрібного продажу - 47,8  млн. грн з темпом приросту до відповідного періоду минулого року 23% або майже 9 млн грн.

Акцентуємо увагу керівників громад, що 24.03.2021 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України №232 від 17.03.2021 «Про деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування».

Зазначеною постановою, зокрема, затверджені частки для зарахування до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у першому півріччі 2021 року.

ГУ ДПС у Київській області