ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Як шукати роботу?

Як шукати роботу?Пошук роботи – це теж робота. Одне з основних правил, які варто пам’ятати розпочинаючи пошуки саме “своєї” роботи.

Для початку потрібно визначити, що для вас означає “підходящаробота”? Для цього зважте 3 складові – Хочу, Можу, Наявність попиту.

Хочу– це те, що вам подобається робити, що приносить натхнення та дає енергію. Уявлення, якою має бути ідеальна команда, керівництво.

Можу– Ваш досвід та навички, те, що ви вмієте робити якісно.

Попит – те, що затребуване на ринку праці. В цьому пункті варто проаналізувати рівень компенсацій на рівних позиціях, використовуючи сайти роботи або інші доступні Вам джерела.

Пропишіть всі ці пункти якомога детальніше та створіть карту. Так Ви будете розуміти куди рухатись і що є найбільш збалансованим варіантом на сьогодні.

Пошук вакансій

Зазначимо, що реєстрація у службі зайнятості не заважає використовувати інші сервіси з пошуку роботи чи шукати бажану роботу самостійно. Співпраця зі службою зайнятості може стати як основним способом знайти роботу, так і ефективним додатковим інструментом.

Важливо не лише розміщувати резюме на джоб-сайті та чекати, коли роботодавець запросить на співбесіду, а також моніторити вакансії компаній самостійно.

Пропонуємо добірку Telegram-каналів для пошуку роботи:

  • https://t.me/worknowdcz  Інформаційний канал вакансій Державої служби зайнятості
  • @robotaua_now_bot    чат-бот  від  robota.ua
  • https://t.me/findyourgoodjob — канал із кар’єрними та освітніми можливостями для українців. На каналі ви знайдете добірки безкоштовних курсів та вакансій у різних сферах.
  • https://t.me/workNOWua — актуальні вакансії Києва та області.
  • https://t.me/jecontact — на каналі «Єконтакт» розміщують вакансії з digital-сфери. Якщо ви пишете круті тексти, знаєте як просувати бренди в соцмережах, вмієте монтувати відео або робити дизайн сайтів, то вам точно сюди.
  • https://t.me/cresume канал пропонує вакансії в креативних індустріях. Журналістика, SMM, PR, дизайн тощо.
  • https://t.me/lobbyxРобочі та волонтерські можливості в Україні

Скористуйтесь ресурсом для шукачів роботи та роботодавців «Єдиний портал вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua), який відкриває широкі можливості швидкого пошуку актуальних вакансій.

Порталом можна користуватись з будь-якого мобільного пристрою, а інформацію про роботу можна знайти відповідно до регіону, галузі та очікуваного рівня зарплат.

Нетворкінг

Відвідуйте професійні заходи, тренінги, конференції та інше, будьте активними. На них Ви можете познайомитись з майбутнім роботодавцем або отримати корисні зв’язки та цікаві та неочікувані пропозиції.

Цільові вакансії знайдено! Що далі?

А далі резюме! Воно є Вашою візитівкою.

Основні правила складання резюме:

- Містить контактні дані, які дійсно є актуальними і ви ними користуєтесь в період пошуку роботи;

- Досвід в резюме роботи викладається в зворотньому порядку, тобто на першому місці найсвіжіший досвід або поточне місце роботи;

- Вказані досягнення на кожному робочому місці або хоча б на декількох останніх;

- Загальний об’єм резюме не перевищує двох сторінок (тут важливо брати до уваги роботодавця, оскільки для державної служби, можливо, максимально розгорнуте резюме буде плюсом);

- Містить інформацію, яка відповідає вакансії, на яку ви подаєтесь. Перше місце в театральному конкурсі на першому курсі університету навряд зіграють хоч якусь роль при подачі на позицію бухгалтера або юриста.

Співбесіда

Будьте готові! Уявіть, що саме Ви робитимете на цій посаді, подумайте якими можуть бути запитання, щоб ви перевірили, якби були HRом. Будьте впевнені і “продавайте” свої сильні сторони, тільки говоріть правду. Сформуйте запитання щодо вакансії, щодо глобальних цілей проекту або ваших обов’язків. Майте розуміння скільки коштує така робота та будьте готові озвучити свої очікування щодо матеріальної компенсації. І не хвилюйтесь. Хоча це складно. Пам’ятайте, компанія теж проходить співбесіду для вас, ви теж обираєте.

Не поспішайте відмовлятися від роботи, якщо вас не влаштовує рівень зарплати чи інші умови, підіть назустріч роботодавцю. Адже зараз краще прийняти пропозицію, а в майбутньому показати, що ви крутий працівник, і попросити про підвищення.

Якщо ви шукаєте роботу, фахівці Київської обласної службі зайнятості безкоштовно:

–      допоможуть зорієнтуватись на ринку праці;

–       підберуть пропозиції бажаної роботи;

–       нададуть оперативну інформацію про актуальні вакансії;

–       допоможуть скласти резюме;

–      допоможуть отримати/опанувати нову професію

–      проконсультують з питань організації та розвитку власної справи.

Сподіваємось наші поради були корисними і вже скоро ви будете на новій роботі. І не забувайте про розвиток! 

Головне – не втрачайте оптимізму, продовжуйте шукати, дивіться на свій досвід з різних боків та гнучко підходьте до процесу пошуку. 

Отримати відповіді на питання щодо зайнятості можливо і за допомогою чат-боту
Київського обласного центру зайнятості: @test1874661bot

та телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості:
https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін на ринку праці
Київщини на наших:
Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

на сайті Київського ОЦЗ https://kir.dcz.gov.ua/.