ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

У Вишневій міській громаді відкрився музей російсько-української війни

У Вишневій міській громаді відкрився музей російсько-української війни У стінах КП "Муніципальна безпека" відкрився музей російсько-української війни.

Експонати тут надзвичайні: від форми та екіпірування українських захисників до різноманітних залишків боєприпасів. Наприклад, серед виставлених речей є уламки ворожого безпілотника Орлан -10 та боєприпасів РСЗВ "Ураган" і "Смерч", залишки російського гелікоптера та ворожого літака СУ-25 та інші. Тут можна також наживо побачити ПЗРК "Ігла", РПГ-22 "Нетто" та ще безліч цікавого.

Окреме місце на виставці займають портрети загиблих Героїв з нашої громади, яким ми завжди будемо вдячні та пам'ятатимемо їх.

Про музей розповідає його засновник директор КП "Муніципальна безпека" Олексій Кирильчук:

"Ідея зібрати речі, які свідчили б про цю війну, виникла ще з першого дня повномасштабного вторгнення. Реалізовувати її ми почали вже тоді, коли наші хлопці з ДФТГ возили гуманітарну допомогу на передову і звідти захисники передавали нам уламки різноманітного озброєння. Ексклюзивні експонати передав нам міський голова Ілля Діков. Багато речей в музей додавали волонтери, зокрема хочеться відзначити Андрія Юнчиця, Миколу Прокопенка.

Спочатку все стояло у вестибюлі КП "Муніципальна безпека", потім ми виділили окрему кімнату і почали її облаштовувати».

Музей російсько-української війни має на меті сприяти патріотичному вихованню дітей та молоді, доносити їм правду про події та розповідати про Героїв, які ціною власного життя протистоять ворогам. Минулого тижня з експонатами ознайомилися учні 6 класу Вишнівського академічного ліцею № 2.

«Навіть командування ТРО державного рівня високо оцінило наш російсько-український музей, оглянувши його. За їх словами подібних настільки широких зібрань експонатів на території України наразі дуже мало. Наявність музею російсько-української війни у Вишневій міській територіальній громаді викликає гордість та вдячність його засновникам» - додав Олексій Кирильчук.

Відвідати його можна за домовленістю із КП "Муніципальна безпека".