ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Дві аварії на каналізаційному колекторі за два тижні

Дві аварії на каналізаційному колекторі за два тижніВишневому та навколишнім селам все одно доведеться домовлятися щодо капітального ремонту каналізаційного колектору, який проходить вздовж вул. Київська через Софіївську Борщагівку.

Насправді, це вже не перша і не друга аварія на території Софіївської Борщагівки від ресторану «Райський яр» до київської Кільцевої. Особливо часто подібні ситуації виникають під час перших морозів – ґрунт замерзає та розмерзає, труби рухаються. Події останніх тижнів показали, що такі неприємності нас можуть чекати і в літню спеку.

24 червня було ще гірше, ніж звичайно – мешканців не попередили заздалегідь, щоби вони могли набрати воду.

Начальник КП «Вишнівськводоканал» Ігор Галаєв пояснює це тим, що аварійна бригада сподівалася виправити пошкодження без відключення: «Вибачте, але там виникли технічні проблеми – стара запірна арматура не витримала. Ми планували перекрити тільки одну «нитку» колектору, а дві інші мали би працювати. В такому разі, ніхто би навіть не звернув увагу на ремонтні роботи. Але засувки не витримали, а там тиск до двох з половиною атмосфер. Працювали так швидко, як могли. Вісім годин на ліквідацію такої аварії – це досить стислий термін, за нормами дається втричі більше. Сусідні села підігнали свої машини для відкачки, суміжні організації допомагали, підрядники. Дякую всім, хто допомагав і був там на ліквідації. Я теж там був від початку і до кінця. Поставили нову запірну арматуру. Принаймні знаємо, що тепер можна відключити будь-яку «нитку» хоча би на цій ділянці. Але кардинальне рішення проблеми – виключно заміна колектору від нашої КНС-ки (каналізаційно-напірної станції), яка знаходиться на виїзді з Вишневого, через територію Софіївської Борщагівки до самого Києва».

Очевидно, що врешті-решт Вишневому та навколишнім селам, які разом з нами прив’язані до Київської каналізації, доведеться домовлятися щодо спільного фінансування та капітального ремонту колектору. І якщо ділянка самоплинної каналізації від Святопетрівського до Вишневого може ще почекати, то дві сталеві та одна чавунна труба від насосної станції до київської Кільцевої вимагають уваги вже зараз.