ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

«Наша мета – робити спорт популярним і доступним»

«Наша мета – робити спорт популярним і доступним»Інтерв’ю з директором КП «Спортивний клуб «Вишневе» Віктором Кіріченко

 

- Вікторе Івановичу, Ви очолюєте СК «Вишневе» від самого початку його заснування у 2011 році. Одразу питання – що Ви вважаєте найбільшим досягненням за цей досить довгий період?

- Якщо говорити про найбільший проект, то це, безумовно, стадіон «Центральний». Згадайте, тут було просто полез протоптаними поперек стежками. Люди ходили через нього, не звертаючи увагу на футболістів прямо під час матчу. Натомість, заразє вседля того, щоби проводити турніри, запрошувати гостей, тренувати дитячі та дорослі команди. Ви питаєте про досягнення. Ось лише один приклад – у 2018-му ми створили жіночу команду і того ж року вона стала бронзовим призером України. А в 2019-му – взяли срібло. У нас футболом займається понад п’ять сотень дітей, наймасовіший вид спорту. Години не вистачить, щоби перерахувати їхні досягнення. Але у нас є також бокс, дзюдо, баскетбол, волейбол, теніс...В кінці 2019 р. відкрили групу художньої гімнастики, яку веде Олександра Огородник. Дівчині тільки 18 років, але я дивився, як вона проводить заняття – гадаю, дуже скоро ми побачимо високі результати її вихованців. Ось в чому полягають наші досягнення. Завдяки СК «Вишневе» у дітей більше можливостей для занять спортом, є вибір.

- Відвідування секцій платне чи безкоштовне? Це перше питання, яке задають батьки, задумуючись про заняття спортом для своєї дитини.

- Ми комунальне підприємство, отримуємо фінансування із міського бюджету, тому всі секції безкоштовні. Також ми безоплатно надаємо поле стадіону для занять ФК «Вишневе». Власне, вони його і займають більшу частину часу – у клубі кілька десятків команд, всім треба тренуватися. Приватні секції, які не належать до СК «Вишневе», звичайно платні, але те, що ми надаємо їм свою спортивну інфраструктуру – теж велика допомога. Нам самим також не вистачає спортивної бази, особливо в зимовий період. Для боксерів орендуємо зал по Святошинський, біля кафе «Троянда». Баскетболісти поки що займаються на базі клубу «Адмірал», а скоро мають перейти у спортивний зал першої школи – новий корпус якраз буде відкритий на днях. В теплу пору року, звісно, простіше, можна займатися на спортивних майданчиках на свіжому повітрі. Зрештою, що головне в спорті?

Талант?

-  Не тільки. Потрібен тренер, наставник. Принагідно хочу зазначити, що для хороших тренерів у СК «Вишневе» завжди знайдеться місце. Запрошуємо.

- Ви проводите конкурс чи в якийсь інший спосіб відбираєте тренерів?

- Є певні критерії. Професіоналізм в спорті, профільна освіта. Звісно, треба любити роботу з дітьми. Завітайте, наприклад, на заняття Васі Матвейчука, нашого тренера по тайському боксу – як він працює із дітками віком від 4-5 років. Це треба бачити. Не кожен тренер так зможе. А коли дітям цікаво, то й результат також прийде. До речі, бокс у Вишневому за останній час ми підняли на дуже на високий рівень. На вересень 2020 року готуємо черговий міжнародний турнір, в якому братимуть участь спортсмени із 20 країн. Наші хлопці також багато їздять по світу на змагання, є медалі та перемоги. Не можу тут не згадати старшого тренера Влада Стукаленка. Він для цього багато зробив. У баскетболу також непогані перспективи. Секція не так давно сформована, взяли тренера – член збірної України, дуже високий рівень. Вже з’їздили на свій перший турнір, у Житомир. Зайняли третє місце. На мою думку, це гарний початок. Попереду ще будуть великі перемоги.

 

- Неможливо не згадати також успіхи вишнівских дзюдоїстів.

- Ну, Вишнівська школа дзюдо добре відома по Україні та за її межами. Вони нещодавно ювілей святкували, 35 років. Але це не СК «Вишневе», а районна ДЮСШ, вони фінансуються не з міського, а з районного бюджету.

Ваші конкуренти?

-  Жартуєте? Не конкуренти, партнери. Спільну справу робимо. Наша мета – робити спорт популярним і доступним, щоби кожна дитина могла обрати собі секцію до вподоби. До речі, дзюдо при нашому СК «Вишневе» також є, а ведуть секцію колишні вихованці ДЮСШ – Дмитро Федькин та багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу Леся Савчук.

-   Ви знаєте щось про долю спортивної арени «Фаворит Фіт», яка минулої зими завалилася після снігопаду? Раніше там як раз займалися дзюдоїсти. Її збираються перебудовувати?

-   Це не наше приміщення. ДЮСШ, як я вже казав, підпорядковується району. Наскільки мені відомо, досі йдуть слідчі дії, через це не можна займатися реконструкцією будівлі. Так чи інакше, після створення об’єднаної територіальної громади арена переходить у комунальну власність, відповідно, вирішенням цього питання буде займатися Вишневе. Гадаю, що місцева влада не буде затягувати. Подивимося. Головне, щоби збудували на совість, а не так, як минулого разу.

Ще одна складна тема – вандалізм на спортивних майданчиках…

-  Ставимо камери. Зараз якраз завершуємо ремонт на майданчиках, одночасно встановлюємо відеоспостереження. На нічний час будемо закривати. Звичайно, всі майданчики будуть у вільному доступі для мешканців Вишневого, але виключно для занять спортом, а не для розпивання там алкогольних напоїв. Працюємо. Принагідно хочу подякувати громаді Вишневого, депутатському корпусу, особисто меру Іллі Дікову за ту допомогу, яку ми маємо для розвитку спорту та підтримки вишнівської молоді.