ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Новий корпус «Яблуньки» збираються закінчити до кінця грудня

Новий корпус «Яблуньки» збираються закінчити до кінця грудня На об’єкті постійно працює кілька десятків робітників

Вишневе вже не перший раз було свідком того, як будівництво соціально важливих об’єктів затягувалося через брак державного фінансування. Але цього року виникла надія, що «лід зрушився». Обласна влада ініціювала активні роботи по 1-й школі – і за півроку вже є видимий результат. Новий корпус повністю облаштований. Сподіваємося, що введення об’єкту в експлуатацію теж не забариться і найближчим часом діти зможуть перебратися із переповненого старого корпусу в нові класи.

За два місяці до кінця року було відкрите фінансування «Яблуньки» – мова йде про реконструкцію старого корпусу та будівництво нового. Садочок також будується роками. Це вже четвертий підрядник, якщо рахувати від початку реконструкції. Ця сама будівельна організація була шостим підрядником на садочку «Колобок» – і саме вони його таки завершили у 2018 році. Є надія, що і тут вони доведуть об’єкт до святкової стрічки на урочистому відкритті.

Завідуюча садочком Алла Парфеса не стримує емоцій. «Це моє перше і останнє місце роботи, - каже Алла Степанівна. – Я прийшла сюди вихователькою у 1983 році. Рахуйте, скільки років я вже тут працюю. Ви не можете навіть уявити, що для мене означає «Яблунька». Як мені боляче дивитися на все це. Ви кажете, що новий корпус можуть закінчити буквально завтра? Хотілося б у це вірити. Новий корпус розрахований на 6 груп, так ми принаймні повернемо назад дітей, які пішли від нас в інші садочки на час будівництва. Старий корпус трохи більший – там буде вже 8 груп дошкільнят.

На мій погляд, «Яблунька» - найкращий серед всіх садочків Вишневого. Велика територія, розташування. До того ж, навколо нас цього року зробили благоустрій, ми тепер між двома скверами. По один бік Парк перемоги, по інший бік також стало набагато краще, як облаштували доріжки. Після будівництва обов’язково треба озеленення території, тут роботи на кілька років вперед. Зараз головне, щоб закінчили та ввели у експлуатацію садок».

Коментар Анатолія Якубова, юриста компанії, яка займається реконструкцією та добудовою двох корпусів дитячого садочка «Яблунька».

«По новому корпусу збираємося все закінчити до Нового року, працюємо в декілька змін та без вихідних. Насправді, залишилося не так багато. Фасад повністю готовий, всі меблі зроблені заздалегідь, чекають на встановлення. Двері стоять, плитка покладена. Всередині треба пофарбувати стіни, на підлогу постелити лінолеум. Можливо, встигнемо навіть трохи раніше.

Чому такий аврал? В повній мірі нам відкрили державне фінансування тільки в середині листопада. За два місяці дуже складно виконати всі роботи, розраховані на весь рік. По старому корпусу працюємо так само з прискореним темпом, але об’єктивно - не встигаємо. Стара будівля, в середині робимо повний демонтаж стін, підлоги, всього. Протягнути всі комунікації через напівпідвал, висота якого всього лише один метр  – те ще завдання. Намагаємося зараз закрити максимальний обсяг робіт. Сподіваюся, наступного року питання бюджетного фінансування будуть вирішені і ми досить швидко зможемо повернутися до роботи».