ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

«Такими темпами за 2020 рік закінчимо капітальний ремонт всіх дворів»

«Такими темпами за 2020 рік закінчимо капітальний ремонт всіх дворів»Інтерв’ю із заступником директора КП «УКГ» Віктором Гаращуком

- Вікторе Валентиновичу, тепла осінь дозволила проводити роботи з благоустрою досить довго – майже до кінця листопада. Ви все встигли з того, що запланували на 2019 рік?

-  Якщо говорити про благоустрій дворів, то зробили навіть більше, ніж планували. Деякі інші роботи, навпаки перенесли на наступний рік– тобто, ми коригували плани протягом року. Ілля Валерійович (мер Вишневого Ілля Діков – прим. ред.) виставив такий пріоритет – зробіть в першу чергу двори. Це не означає, що ми приділяли мало уваги освітленню, дорогам, тротуарам чи дитячим майданчикам. Але вирішили так, щоби в одному із секторів міського благоустрою, зокрема, на прибудинкових територіях навести порядок від початку і до кінця.

Зробили?

-  Більшу частину вже зробили. Залишилися окремі двори по Машинобудівників, Вітянській, Святошинській, Південній та деяким іншим вулицям. В одному з дворів по Європейській розпочали роботи, але не закінчили, бо чекаємо Вишнівськтеплоенерго. Вони планують там міняти тепломережі, це буде не по-господарські, якщо ми поставимо борти, покладемо плитку, закатаємо асфальт, а наступного року доведеться все зривати.

-   Коли плануєте закінчити?

-   Навесні ми знову розпочинаємо роботи. Зрозуміло, що взимку є інші клопоти, але вже за кілька місяців повертаємося до прибудинкових територій. Коли закінчимо? Це залежить від фінансування.

Ну, хоча зорієнтуйте по строкам. Справа в тому, що багато хто питає, чому, наприклад, сусідам зробили двір, а нам ні.

-   Зробимо всім. Зважте на те, що цей великий проект з капітального ремонту прибудинкових територій ми розпочали тільки кілька років тому. Згадайте, якими двори були раніше. Серйозно дворами не займалися від часів заснування Вишневого, тільки ямковий ремонт по асфальтним доріжкам робили. Хіба не помітно, що зараз в сфері благоустрою є великі зміни на краще? А щодо строків… Я не можу нічого обіцяти, але якщо орієнтуватися на результати поточного року, такими темпами за 2020 рік капітальний ремонт всіх дворів ми закінчимо.

Які пріоритети будуть обрані після того, як УКГ закінчить благоустрій дворів?

-  По-перше, підтримувати в гарному стані вже зроблене. По-друге, у місті для нас є чимало іншої роботи – дороги, пішохідні тротуари, освітлення, зливова каналізація, паркові зони. До речі, в 2019-му якраз озелененням ми активно займалися. Облаштовували полив газонів, робили клумби, саджали дерева. Зараз, звісно, не сезон, але зверніть увагу на парк Перемоги по вулиці Освіти. Бачили, які роботи були проведені цього року?

Мешканці Південної сторони точно бачили. Ви запрошували ландшафтних дизайнерів?

-  Наші співробітники працюють. В УКГ є спеціаліст, вона займається не тільки, власне, роботою по догляду за зеленою зоною, але й дивиться з точки зору дизайну, як краще виділити ті чи інші елементи, наприклад, на клумбі. Організовує наших працівників, обирає квіти та дерева в розсадниках. Здається, у неї непогано виходить. По всім скверам міста будемо працювати і наступного року. Прямо таки «проситься» озеленення невеликого парку за «Чебурашкою», там де бювет. Доріжки ми вже проклали, сам бювет теж скоро встановимо, зараз фарбуємо дах. З весни почнемо саджати дерева. Ще є сквер на в’їзді у Вишневе – трикутник між Київською та Святошинською. Його теж треба облагородити. Затвердимо план, будемо працювати.