ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Мешканцям !!!ПОТРІБНО ЗНАТИ!!! Зміни в пенсійному забезпеченні

Зміни в пенсійному забезпеченні

Зміни в пенсійному забезпеченні В Україні підвищуються пенсії, які прив’язані до прожиткового мінімуму. Ці зміни стосуютьсямайже 82% пенсіонерів. Виплати збільшаться на 173 гри.
    Про це нещодавно на брифінгу в Кабміні повідомив перший заступник голови пенсійного фонду Микола Шамбір.

Пенсії перерахували уже за травень: українці отримають 1130 грн. замість 1074.  Виплати зростуть у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні. За словами Шамбіра, з 1 грудня мінімальна пенсія становитиме 1247 гривень.

   Пенсійний фонд констатує перебування на обліку 12,2 млн. пенсіонерів. За 5 місяців з початку 2016 року загальна сума витрат Пенсійного фонду становить 92,7 млрд. грн., з яких за рахунок власних коштів профінансовано 44,1 млрд. грн.

   За словами Шамбіра, виплата пенсій відбувається згідно з графіком.

Станом на 17 червня профінансовано 76,2% (16,9 млрд. грн.) з передбачених в поточному місяці.

  Перший заступник голови правління фонду також повідомив про зміни, що відбулися у пенсійному забезпеченні внутрішньо переміщених осіб. Починаючи з липня цього року виплату пенсій вимушеним переселенцям здійснюватиме лише Ощадбанк. Також з 1-го серпня внутрішньо переміщеним особам видаватимуть платіжні електронні картки нового зразка , які водночас виконуватимуть функцію пенсійних посвідчень.

Підготувала Лариса Костенко