ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.

Шановні автовласники!

Шановні автовласники!З метою уникнення будь-яких непорозумінь при зверненні в Територіальний сервісний центр, надаємо роз’яснення з приводу реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку Ваших власних транспортних засобів та таких, що використовуються Вами на законних підставах по дорученню.

По-перше: відповідно до вимог ст. 34 Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 року № 3353-ХІІ власники транспортних засобів та особи, які використовують їх на законних підставах, зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) належні їм транспортні засоби протягом десяти діб після придбання, митного оформлення, одержання транспортних засобів або виникнення обставин, що потребують внесення змін до реєстраційних документів.

По-друге: згідно з вимогами п. 8 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотокалясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів» від 07.09.1998 року № 1388, зі змінами і доповненнями. Державна реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів проводиться на підставі:
- заяв власників, поданих особисто або уповноваженим представником, і документів, що посвідчують їх особу;
- документів підтверджуючих правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортних засобів;
- відповідність конструкції транспортних засобів установленим вимогам безпеки дорожнього руху, а також вимогам, які є підставою для внесення змін до реєстраційних документів.

п. 15 вищезгаданої постанови визначено, що під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби підлягають огляду або дослідженню (крім випадків реєстрації нових транспортних засобів, перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені чи по батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, вибракування їх у цілому), з метою звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними у поданих власником для реєстрації документах. Експертне дослідження проводиться за заявою власника фахівцями експертної служби МВС або судовими експертами державних спеціалізованих установ, які мають присвоєну в установленому Законом України “Про судову експертизу” порядку кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями. За результатами дослідження складається висновок експертного дослідження, який додається до документів, що подаються для державної реєстрації.

п. 33 Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі:
- отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або не придатного для користування;
- зміни їх власників, місця стоянки, місцезнаходження або найменування власників – юридичних осіб, місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів;
- зміни кольору, переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери.

Враховуючи вище зазначені вимоги діючого законодавства, вразі виникнення обставин, що потребують внесення змін до реєстраційних документів, необхідно завчасно подати в Територіальний сервісний центр відповідну заяву щодо перереєстрації автомобіля та замінити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.


Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС в Київській області