ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє

На Київщині нелегально заправляли автомобілі

На території Київської області за минулий тиждень працівники оперативного управління ГУ ДФС у Київській області, в рамках проведення спецоперації «Акциз – 2018» та з метою підвищення ефективності заходів щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів, виявили 4 факти незаконної реалізації дизельного пального та газу скрапленого на території АЗС.

Так, у ході проведення оперативно-профілактичних заходів встановлено громадян України, які здійснювали реалізацію пально-мастильних матеріалів без свідоцтва про державну реєстрацію, реєстратора розрахункових операцій та інших дозвільних документів. За результатами проведених заходів, з незаконного обігу вилучено 6,5 тон скрапленого газу, 4,4 тони дизельного пального та обладнання для незаконної реалізації ПММ на загальну суму близько 1 млн. гривень. Вилучені товарно-матеріальні цінності передані на відповідальне зберігання.

Матеріали про адміністративне правопорушення направлено до суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

 

 

Від платників Київщини до місцевих бюджетів надійшло 9,7 млрд. грн.

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, за 10 місяців  2018 року до місцевих бюджетів регіону надійшло 9,7 млрд. грн. Цей показник на 25% перевищує минулорічний, що дорівнює майже 2 мільярдам гривень додаткових коштів.

Коментуючи надходження у розрізі основних платежів, Олексій Кавилін підкреслив позитивну динаміку у сплаті податку на доходи фізичних осіб. За наданою ним інформацією, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, до місцевих скарбниць перераховано 6,3 млрд. грн. ПДФО. Цей показник майже на третину більший за суму, сплачену минулоріч. Від плати за землю перераховано 1 мільярд гривень із додатковою сумою у 16,4 млн. грн. Представники малого та середнього бізнесу спрямували до місцевих бюджетів1,4 мільярда гривень. Це на 29% або 324 мільйона гривень більше, аніж за відповідний період 2017 року.

У півтора рази зросла сума від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 269 мільйонів гривень. Це на 96 млн. грн. більше за минулорічний показник.  Власники елітних автомобілів поповнили місцеві бюджети на суму у 18 мільйонів гривень, що на 59% або 6,7 млн. грн. перевищує минулорічні надходження.

 

 

Київська митниця ДФС: до Державного бюджету перераховано 4,8 млрд. грн. митних податків

У жовтні 2018 року Київською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України митних податків на загальну суму 4,8 млрд. грн., у тому числі:

- до загального фонду – 4,6 млрд. грн.

- до спеціального фонду – 192 млн. грн.

Забезпечено збільшення надходження митних податків до Держбюджету у порівнянні:

- з вереснем 2018 року - на 703,4 млн. грн. (+ 17,1%),

- з жовтнем 2017 року - на 591,5 млн. грн. (+ 14,2 %).

Середньоденні надходження митних платежів збільшились у порівнянні:

- з вереснем 2018 року - на 6,4%  (з 206,1 млн. грн. у  вересні 2018 року до 219,3 млн. грн. у жовтні 2018 року);

-  з жовтнем 2017 року - на 8,8%  (з 201,6 млн. грн. у жовтні 2017 року до 219,3 млн. грн. у жовтні  2018 року).

Значну частину перерахованих до бюджету митних платежів (31,2%) сплачено при здійсненні митного оформлення таких товарів як:

«автомобілі легкові» – сплачено митних податків на загальну суму 919,6 млн. грн. (питома вага сплачених податків – 18,9%);

«лікарські засоби» - 176,4 млн. грн. (3,6%);

«телефонні апарати» - 170,7 млн. грн. (3,5%);

«машини автоматичного оброблення інформації»  – 140,1 млн. грн. (2,9%);

«монітори та проектори» - 111,4 млн. грн. (2,3%).

 

 

Спільна нарада керівництва ГУ ДФС у Київській області з органами місцевого самоврядування території обслуговування Києво-Святошинського управління ГУ ДФС у Київській області

Чергова спільна нарада керівництва ГУ ДФС у Київській області з органами місцевого самоврядування на території обслуговування Києво-Святошинського управління ГУ ДФС у Київській області відбулась 6 листопада 2018 року у приміщенні Києво-Святошинської районної державної адміністрації. Участь у заході взяли заступник начальника ГУ ДФС у Київській області Віталій Синяков, заступник голови Києво-Святошинської РДА Артем Кошик, начальник управління погашення боргу Руслан Заяць, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Анна Топка та інші фахівці фіскальної служби області.

Про нагальні питання

Доволі активно проходило обговорення питань порядку денного наради, адже керівники органів місцевого самоврядування виявили зацікавленість до всіх порушених питань. Зокрема, про стан надходжень до місцевих бюджетів, щодо порядку організації роботи з формування та вручення податкових повідомлень-рішень з майнових податків, організація роботи зі стягнення податкового боргу та заборгованості зі сплати Єдиного внеску. Окремо учасники заходу обговорювали організацію роботи щодо  детінізації відносин у сфері зайнятості населення, виявлення нелегальних працівників та попередження  виплати заробітної плати «у конвертах». Інформували фіскали і про зміни, що відбуваються  в організаційній структурі ГУ ДФС у Київській області.

Начальник фінансового управління Києво-Святошинської РДА Краснощокова Н. звернула увагу присутніх на наближення терміну формування та затвердження бюджетів місцевих громад на наступний рік, та у зв’язку з цим попросила допомоги фіскалів у визначенні перспективних показників у надходженні податків у розрізі місцевих громад.

Про співпрацю

Керівники органів місцевого самоврядування ставили багато запитань стосовно взаємодії з фіскальною службою. Зокрема, їх цікавили питання щодо  заходів, які вживаються фіскалами для погашення заборгованості з місцевих податків, для  виявлення «трудових нелегалів», для встановлення власників  майна, що підлягає оподаткуванню.

У свою чергу представники фіскальної служби Київщини наголосили на важливості співпраці органи місцевого самоврядування, зауваживши, що співпраця у цьому напрямку підвищить ефективність та культуру сплати.

Учасники наради визнали, що питання, що обговорювались на сьогоднішній нараді, є першочерговими як для фіскальної служби Київщини, так і для  органів місцевого самоврядування, які зацікавлені у наповненні бюджетів місцевих громад. Задля цього мають контролювати добросовісність тих суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на їхній території та громадян, які є власниками майна та повинні сплачувати майнові податки до місцевих бюджетів.

ГУ ДФС у Київській області