ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

У пункті пропуску «Бориспіль» вилучили партію сильнодіючих медичних препаратів. Загальна вартість - біля 2 млн. грн.

У пункті пропуску «Бориспіль» вилучили партію сильнодіючих медичних препаратів. Загальна вартість - біля 2 млн. грн.Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу незаконного переміщення через митний кордон України медичних препаратів загальною вартістю біля 2 млн.грн.

25 упаковок медичного препарату в ін’єкціях в фабричній упаковці «Keytruda 50 mg» (діюча речовина Pembrolizumab) та 35 упаковок медичного препарату в ін’єкціях в фабричній упаковці «Opdivo 10 mg/ml» (діюча речовина «Nivoiumab») знаходилися у громадянина Індії, який постійно проживає в Україні, і який відлітав авіарейсом до Делі.

Громадянин Індії для проходження митного контролю скористався спрощеною системою - «зелений коридор», чим засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації іноземець не надав, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не звертався.

Медичні препарати було виявлено у дорожній валізі громадянина без ознак приховування у відкритій коробці з пінопласту разом з холодоагентами, спеціально для забезпечення температурного режиму під час перевезення даних препаратів.

Відповідно до інформації, отриманої з інтернет-ресурсу «Alfamedico», вартість зазначених медичних препаратів становить 1290 доларів США за одну упаковку медичного препарату «Keytruda 50 mg» (діюча речовина «Pembrolizumab») і 1000 доларів США за одну ін’єкцію медичного препарату «Opdivo 10 mg/ml»(діюча речовина «Nivoiumab»). Загальна вартість вказаних медичних препаратів становить 67250 доларів США.

Таким чином, своїми діями громадянин Індії здійснив переміщення через митний кордон товару без письмового декларування та без подання  митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.     

Складено протокол за ст. 471 Митного кодексу України. Медичні препарати вилучено до винесення судом рішення у справі.  

Довідково: відповідно до ч. 3 ст. 371 Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 Євро, при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.

 ГУ ДФС у Київській області

 

Майже 174 млн. грн. податку на прибуток спрямовано до бюджету платниками Київщини

За перше півріччя поточного року платниками податку на прибуток подано 1547 податкових декларацій з податку на прибуток підприємств. Наразі до держбюджету вже надійшло 173,6 млн. грн. 

            У Головному управлінні ДФС у Київській області звертають увагу, що податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком - п.137.4 ст.137 ПКУ.

Нормами п.137.5 ст.137 ПКУ встановлено річний податковий (звітний) період з податку на прибуток для таких  платників:

а) новостворені платники податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року, щo сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році;

б) виробники сільськогосподарської продукції;

в) платники податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20,0 млн. грн. При цьому до річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включається дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інші операційні доходи, фінансові доходи та інші доходи.

ГУ ДФС у Київській області

В електронному кабінеті запроваджено сервіс з автозаповнення рядків податкової декларації з ПДВ

В Електронному кабінеті ДФС реалізовано автозаповнення рядків податкової декларації з ПДВ та додатку 1 «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)», додатку 5 «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)», додатку 6 «Довідка  (Д6) подається платниками, які заповнюють рядок 5 декларації, та підприємствами (організаціями) інвалідів» на підставі даних Єдиного реєстру податкових накладних (далі – ЄРПН).

Для автозаповнення рядків податкової декларації з ПДВ та вище зазначених додатків необхідно в приватній частині Електронного кабінету при створенні документа звітності проставити відмітку «заповнити на основі даних ДФС». Після чого на підставі відомостей, внесених в ЄРПН, заповнюються дані рядків податкової декларації з ПДВ та відповідних таблиць:

- Таблиця 1 (Д1) «Коригування податкових зобов'язань згідно зі статтею 192 та пунктом 199.1 статті 199 розділу V Кодексу»;

- Таблиця 2 (Д1) «Коригування податкового кредиту згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу»;

- Таблиця 1 розділу І Податкові зобов’язання (Д5) «Операції на митній території України, що оподатковуються податком на додану вартість за основною ставкою та ставкою 7%, крім ввезення товарів на митну територію України»;

- Таблиця 1 розділу ІІ Податковий кредит (Д5) «Операції придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7%»;

- Таблиця 1 (Д6) «Операції, що не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України, операції, які звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди))».

Зазначений сервіс працює в тестовому режимі.

Додатково повідомляємо, що розділ «СЕА ПДВ» доповнено новим сервісом «Інформація про суму перевищення». За допомогою даного сервісу платникам надано можливість перегляду інформації щодо даних розрахунку суми перевищення та результату порівняння даних податкової звітності з ПДВ та ЄРПН.

У разі виникнення у платників питань щодо роботи сервісу автозаповнення, прохання копії екрану Електронного кабінету та суть питання надсилати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

За матеріалами прес-служби ДФС України.

 ГУ ДФС у Київській області

За спеціальне використання лісових ресурсів від платників Київщини надійшло 13,5 млн. грн. рентної плати

З початку року платниками рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів сплачено 13,5 млн. грн. При цьому, темп росту у приведених умовах до відповідного періоду 2017 року складає 104%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 546 тис. грн. додаткових коштів.     

Платниками рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів є лісокористувачі - юридичні особи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження з України або виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, фізичні особи (крім фізичних осіб, які мають право безоплатно без видачі спеціального дозволу використовувати лісові ресурси відповідно до лісового законодавства), а також фізичні особи - підприємці, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

ГУ ДФС у Київській області