ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

У Німеччині за підтримку бойовиків "Л-ДНР" позбавлятимуть громадянства ФРН

У Німеччині за підтримку бойовиків "Л-ДНР" позбавлятимуть громадянства ФРНЖителів Німеччини з подвійним громадянством позбавлятимуть німецького за участь в операціях за кордоном на стороні терористичних угруповань, до яких зараховано і бойовиків Донбасу.

Уряд ФРН схвалив пропозицію міністра внутрішніх справ позбавляти німецького паспорта повнолітніх німців з подвійним громадянством за встановлену в суді участь у бойових операціях за кордоном у складі терористичних угруповань, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ініціатива німецького МВС направлена насамперед на те, щоб зупинити мешканців Німеччини з подвійним громадянством, які збираються вирушити в Сирію, щоб влитися в лави бойовиків "Ісламської держави". Але йдеться не тільки про це терористичне угруповання.

Позбавлятимуть німецького громадянства осіб, якщо в суді буде доведено, що вони брали участь у бойових діях на сході України на стороні проросійських бойовиків "ДНР" і "ЛНР", зазначає видання.

Зауважується, що в проекті поправки до відповідного закону поняття "терористичного угрупування" сформульовано досить широко.

"Воно включає воєнізовані озброєні формування, які мають на меті в порушення міжнародного права насильно ліквідувати структури іноземної держави і створити замість них нові державні або квазідержавні структури", - підкреслив представник МВС Німеччини Зерен Шмідт.