ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Бойовики навмисне морять людей у чергах на пунктах пропуску Донбасу, - штаб ООС

Окупанти навмисно наражають на небезпеку мирне населення на КПВВ, створюючи величезні черги. Про це повідомляє перс-центр штабу ООС.
"Українська сторона спільного центру з контролю та координації (далі – СЦКК) повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують навмисно створювати важку ситуацію на КПВВ уздовж лінії зіткнення, що загрожує життю та здоров'ю мирного населення", - йдеться у повідомленні.
Зокрема, за даними щоденного звіту спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, 16 січня на блокпості бойовиків, що біля мосту в Станиці Луганській, спостерігачі в черговий раз бачили, що в черзі на перехід до підконтрольних владі України районів чекали приблизно 3000 осіб, а у протилежному напрямку у черзі стояло орієнтовно півсотні людей.
Крім того, спостерігачі Місії також зафіксували ще приблизно 1500 осіб, які перебували в черзі на розташованій поблизу автобусній зупинці.
"Приблизно за дві години спостерігачі відзначили, що кількість людей у чергах в обох напрямках не змінилася. Так, на КПВВ біля Станиці Луганської спостерігачі Місії зафіксували приблизно 300 осіб у черзі на перехід до підконтрольних владі України районів, водночас у протилежному напрямку стояла приблизно сотня людей", - йдеться у повідомленні.
Українська сторона СЦКК заявляє, що представники збройних формувань Російської Федерації продовжують практику штучного створення довгих черг для мирних мешканців під час перетинання КПВВ у Станиці Луганській.
"Такі безвідповідальні дії з боку окупантів в холодну зимову пору року кожного разу загрожують життю та здоров'ю простих людей, переважно похилого віку, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов'язань", - йдеться у повідомленні.