ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Будівництво резервуару чистої води

В.о. начальника КП «Вишнівськводоканал» Ігор Галаєв розповів про тимчасові незручності для споживачів, які можуть виникнути в ході будівництва нового резервуару чистої води.

«Наше місто використовує якісну воду з артезіанських свердловин, яка не потребує додаткової особливої очистки чи знезараження. Але суто технічно вода спочатку акумулюється в резервуарах чистої води (РЧВ), перед тим як потрапити до споживача.

Для безперебійної подачі необхідної кількості води, південна-північна сторони Вишневого потребують збільшення цього запасу в РЧВ для можливості компенсувати різницю між кількістю добутої води (яка постійна ) та «піковим» розбором.

Власне, тому місцева влада та КП «Вишнівськводоканал», ще шість років тому, розпочали розробку проектної документації та пошук грошей для його будівництва. Нарешті, за сприяння міського голови та райдержадміністрації, в цьому році розпочалось його будівництво.

Але є один мінус. Ми втручаємося в існуючу систему водозабезпечення і, наразі, немає того оперативного запасу води, з яким можна повноцінно контролювати і регулювати постачання в моменти «пікового» споживаня води. Для будівництва нового РЧВ треба було зруйнувати старий резервуар, а на його місці побудувати новий зі збільшенням об'єму в п'ять разів. Тому, при інтенсивному розборі води в годину пік, може бути обмежене постачання води у віддалених будинках, та на верхніх поверхах. Повторюся, що це стосується тільки південної-північної сторін міста. На південній вірогідність такої проблеми значно менша. У будь-якому разі, ми маємо попередити про це громадськість.

Таким чином, для подальшого безперебійного водопостачання, прикладено багато зусиль, але є суто технічні моменти, які можуть створити тимчасові незручності. Загалом, роботи із будівництва резервуару мають бути завершені впродовж 6-8 місяців».