ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Відрізав батареї, зробив «сюрприз» сусідам

Відрізав батареї, зробив «сюрприз» сусідамВ будинку по вул. Лесі Українки весь стояк з першого поверху по останній, завдяки одному із мешканців, ризикує залишитися без тепла.

В ході підготовки міста до опалювального сезону виявилося, що один із мешканців Вишневого самовільно зрізав радіатори в квартирі.На жаль, заподіяна шкода не обмежилась стінами його помешкання. Тепер всі сусіди, по стояку з першого поверху до останнього, ризикують зустріти холоди без опалення.

Комунальні служби наполегливо просять не робити самовільні втручання у внутрішньодомові мережі – особливо зараз, коли має розпочатися опалювальний сезон.

Коментар директора КП «Вишнівськтеплоенерго» Антона Максимовича:

«Я спілкувався з власниками цієї квартири, вони приходили і вимагали дозволу на встановлення системи автономного опалення. Влаштували скандал. Коли в такий спосіб нічого не вийшло, вони просто зрізали радіатори. Це останній поверх, там має стояти клапан для спуску повітря із системи. Вони його теж зрізали. Тепер, навіть якщо ми спробуємо заповнити мережу водою, там повітряна пробка, опалення не буде працювати.

До 2007 року, якщо ви пам’ятаєте, було дозволено робили проект індивідуального опалення, ставити собі газові чи електричні котли. Потім прийняли такий закон, який забороняє подібні зміни в окремих квартирах. Буквально пару тижнів тому в цей закон внесли зміни, але суть залишається та сама. Зміну проекту системи опалення можна робити тільки в будинку в цілому. Це має бути рішення всіх власників квартир, а не когось одного.

Зараз у нас немає іншого законного шляху, крім як відновити роботу системи до проектного стану. Якщо треба, то з допомогою поліції. Шкода тільки, що заручниками шантажистів стали ще вісім квартир по стояку. Сподіваюся, зробимо все швидко, ще до початку опалювального сезону».