ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

«Спортмайданчики міста мають бути приведені до належного стану»

«Спортмайданчики міста мають бути приведені до належного стану» Міський голова Ілля Діков провів нараду щодо модернізації та утримання спортивних майданчиків у Вишневому.

Всі ми знаємо, що спорт у Вишневому розвивається стрімкими темпами. Окрім спортивних секцій та гуртків у нас будуються спортивні майданчики. Але сьогодні постає питання належного поводження та, відповідно, користування ними. Часто комунальне майно, яке потрібно використовувати за призначенням, попросту піддається вандалізму. Нові спортивні об’єкти руйнують чи не швидше, ніж зводять. Відповідно міський голова Ілля Діков дав вказівку КП «Спортивний клуб Вишневе» провести повну інвентаризацію спортивних майданчиків в місті. Щоб розібратися, які об’єкти потрібно привести до ладу, котрі демонтувати взагалі і на їхньому місті поставити нові.

Сьогодні у місті 16 спортивних майданчиків. На балансі спортивного клубу знаходиться 5 спортивних об’єктів, включаючи Стріт Файт та футбольне поле. За них вони несуть відповідальність. Працівники «СК Вишневе» зробили фотозйомку з дрона всіх наявних в місті спортивних об’єктів та розповіли на нараді про ситуацію по кожному з них. Також активно піднімали питання по двом майданчиках для баскетболу, які знаходяться в ЖК Акварелі – вони майже зруйновані.

Після обговорення, Ілля Діков повідомив, що рішенням наступної сесії всі спортивні майданчики міста передадуть на баланс «СК Вишневе». «Але, перш за все, в найближчий термін спортмайданчикі міста мають бути приведені до належного стану», – заявив міський голова. Адміністрація клубу, зі свого боку, готова взяти всю відповідальність за ці об’єкти і повністю контролювати їх. До того ж, важливо затвердити сесією правила користування спортивними майданчиками.

Піднімалося питання щодо модернізації всіх об’єктів спортивної інфраструктури. Міський голова пообіцяв це зробити, але після того, як приведуться в порядок майданчики, які зазнали вандалізму. На кожному з них планується провести освітлення, на майбутнє - встановлять відеоспостереження. Закріплять відповідальних осіб - людей, які готові допомагати на волонтерських засадах. Керівництво спортивного клубу повідомило, що такі люди вже працюють на деяких спортивних майданчиках - вони самі розписують графіки користування, наглядають за ними. Згодом, обіцяють в клубі, на кожному об’єкті працюватиме охорона. Тим паче, в місті вже розроблений план розвитку спортивних майданчиків на наступні 3 роки.

Для подальшого розвитку спорту в місті нам всім потрібно берегти спільне майно, використовувати його за призначенням.

 

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю