ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

У Вишневому вшанували воїнів-афганців

У Вишневому вшанували воїнів-афганців

На честь Дня вшанування загиблих воїнів-інтернаціоналістів та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, у Вишневому в парку Слави відбувся урочистий мітинг. У ньому брали участь ветерани-афганці, учасники бойових дій на території інших держав, представники місцевого самоврядування.  Мітинг відкрила голова Києво-Святошинського осередку  української спілки воїнів Афганістану  Лариса Козленко.

Міський голова Ілля Діков подякував ветеранам за героїзм і те, що вони сповідують активну громадянську позицію, приймають участь у суспільному житті Вишневого, показують гарний приклад для молоді.Звертаючись до присутніх він сказав: «Незалежна Україна 15 лютого офіційно вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ з Афганістану.

30 років тому в Республіці Афганістан закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу.

Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, які возвеличують честь та гідність воїнів, що самовіддано виконували свій інтернаціональний обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

Цій війні оцінку виніс час. Воєнні події стали історією, а ті, хто там був, носять почесне звання героїв, ветеранів війни, учасників бойових дій.

Вдивляючись у глибокі очі вчорашніх солдатів, розумієш: їхні серця зранені, у снах вони й досі йдуть в атаку.

Пам'ять про ту страшну війну живе й досі. Та найбільше, мабуть, ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою понад чверть століття побачити набагато молодших учасників бойових дій, що відчули смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі.

Афганська війна залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків і не знайти ні слів розради, ні будь-чого іншого, що могло б хоч трішки згладити гостроту втраченого.

Дякую вам, що ви з честю виконали свій військовий обов’язок та стали гідним прикладом людської відданості, героїзму, мужності. Пріоритетом в роботі Виконавчого комітету є співпраця та турбота про кожного з ветеранів бойових дій нашого міста. Це надання матеріальної допомоги Вишівській спілці ветеранів Афганістану, в якої на обліку перебуває 80 ветеранів-афганців, проведення різноманітних заходів, тощо.

Ще раз висловлюємо свою подяку та шану нашим героям!!!!!

Також до присутніх звернувсяголова Вишнівського осередку української спілки воїнів Афганістану Олег Свінціцький. На завершення заходу присутні поклали вінки та живі квіти до монументу загиблим афганцям.