ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

«Безпека вишнівчан – це наша робота»

«Безпека вишнівчан – це наша робота»Заступник командира «Дельти» Петро Данько відмітив, що найчастіша причина порушення громадського порядку – це алкоголь

В ЛІТНІЙ ПЕРІОД дуже розповсюджений такий вид правопорушення, як порушення тиші. Громадяни збираються поруч будинків, на дитячих майданчиках, лунають пісні, музика, голосні розмови. Вікна у мешканців відчинені, не можуть через це заснути. Хоча взимку молодь теж іноді збирається у під’їздах будинків, розважається, відлуння в багатоповерхівках піднімається вгору по всьому будинку. Коли приїжджаємо на виклик, звичайно, перше питання: «Кому ми заважаємо?» Відповідаю: «Мені особисто ні, а людям заважаєте».

НА ЖАЛЬ, БІЙКИ ВІДБУВАЮТЬСЯ ПОСТІЙНО, незалежно від сезону. І найчастіше причина тому – алкоголь. Звичайно, громадяни починають з’ясовувати свої стосунки нецензурними словами, а потім все це переходить в бійку.

В БОРОТЬБІ З КВАРТИРНИМИ КРАДІЖКАМИ нашими союзниками є небайдужі громадяни. Якщо вони бачать незнайомців в під’їздах, або таких, що без діла тиняються поруч будинків, потрібно телефонують в поліцію або ж до нас.

ОСТАННІМ ЧАСОМ відбулося кілька пограбувань в торгових точках поруч залізниці. В одному з випадків жінка, яка торгувала цукерками та печивом, на хвилинку вийшла у сусідній кіоск, а в цей час малолітній хлопчина заскочив у приміщення і зразу кинувся до каси за грошима. Вона його зачинила на ключ і викликала «Дельту».

ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ – це також є доволі великою проблемою. Водіїв в нетверезому стані зупиняємо, викликаємо поліцію. Великогабаритний транспорт, який доставляє вантажі на будівництво, також зупиняємо. Він не повинен заходити в місто, бо руйнує дорожнє покриття.

ЗАВДЯКИ КАМЕРАМ СПОСТЕРЕЖЕННЯ можемо відстежити багато порушень. Наприклад, відстежити і наздогнати машину – але тільки на території міста. Якщо ж автомобіль виїхав в сторону Боярки чи Кільцевої, там ми уже не маємо можливість його відстежити.

ПОСТІЙНО ДОПОМАГАЄМО поліції, невідкладній медичній допомозі, соціальній службі. Зрештою, безпека вишнівчан – це наша робота. Що стосується соцслужб, ми звичайно співпрацюємо з  головним спеціалістом у службі дітей Виконкому Вишневої міської ради Таїсією Романенко. Спільно проводимо профілактичні бесіди в школах, рейди в неблагополучні сім’ї. Бачу особисто своїм завданням протягти руку допомогу дитині, а не тиснути на неї. Адже такі діти натерпілися вже від самого народження. 

У НАС В МІСТІ БЕЗЛІЧ УРН і контейнерів для сміття, але є мешканці, які чомусь кидають недопалки на тротуар та не можуть донести пакет із сміттям до контейнеру. Це порушення благоустрою, теж намагаємося боротися.

 

Лариса Костенко