ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Розпочинається конкурс проектів на бюджет участі

Розпочинається  конкурс проектів  на  бюджет участі На  XXIV сесії Вишневої міської ради VIIскликання  восени  2017 року депутати  вперше прийняли положення про, так званий, Громадський  бюджет, або бюджет участі. Це частина  коштів  міського бюджету, щодо якої мешканці самостійно визначають, на які потреби його  використати.  Він надає можливість кожному небайдужому  жителю  міста брати участь в розподілі коштів міського бюджету через створення проектів для розвитку міста або голосуванні за проекти інших громадян. У 2018 році бюджет участі був вперше реалізований. В ньому  перемогло 5 проектів на загальну суму 953 053 грн..

    На  XXXV  сесії  Вишневої міської ради VII скликання  наприкінці 2018 року  депутати  погодили Положення  про громадський  бюджет м.Вишневе на 2019 рік.

   Тому будь-який житель міста може подати власний проект, пов’язаний з покращенням життя міста, перемогти в голосуванні,  і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках громадського бюджету 2019 року. Кожен, хто не хоче чекати змін, а готовий створювати їх самостійно може долучатися до бюджету громадських ініціатив. 

    Проекти можуть стосуватися  сфери культури, спорту, освіти, будівництва, екології. Вони  будуть розглядатися на профільних комісіях, за них будуть голосувати. Чим більше голосів набере проект, тим більше  шансів у нього бути реалізованим. Інформація щодо них буде розміщуватися на офіційному сайті Вишневої міської ради.  

   Свої проекти  вишнівчани зможуть подавати на конкурс вже з 20 січня  по 20 лютого 2019 року в електронному вигляді на сайт Вишневої міської ради, або  в друкованому  вигляді в кабінет №9. Проекти повинні відповідати вимогам  Положення  про громадський  бюджет на 2019 рік.

Лариса Костенко