ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

День пам'яті та примиренні відзначили у Вишневому

День пам'яті та примиренні відзначили у Вишневому 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення. Цього дняу1945 році Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні.Пам’ятний захід, присвячений цій події, відбувся в актовій залі Вишневої міської ради, яка вщент була заповнена людьми. Тут зібралися ветерани, інваліди, діти війни, громада міста. Велику подяку за організацію отримали від глядачів виконком Вишневої міської ради та КЗ «Палац культури та мистецтв».

Заступник міського голови Георгій Майсурадзе звернувся до ветеранів, інвалідів війни, яких у нашому місті, на жаль, залишилося дуже мало:

– Дорогі наші ветерани, страшна війна забрали мільйони життів. Тільки завдяки сильному та відважному нашому народові ми здобули перемогу. Дозвольте віддати шану вам, шановні ветерани. Завдяки вам ми не втратили своєї цілісності, залишилися як нація, єдиний народ. Вам дякуватимуть усі наступні покоління. Від імені громади міста і міської влади бажаю вам здоров’я та наснаги. Згадаймо і тих відважних воїнів, які не повернулися з війни, тих, кого немає вже з-поміж нас.

– Перемога дісталася нам дорогою ціною, втратою мільйонів людей. У роки окупації тисячі людей відправили на пекельну працю. А скільки було замордовано, розстріляно, знищено. Країна пережила страшні часи, але омріяний мир настав. І допоки ми живі, будемо згадувати всіх, кого немає з нами, низько схилятимемо голови перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя захистив мир і свободу. Щастя усім вам, міцного  здоров’я та благополуччя, – сказав у своєму виступі голова організації інвалідів війни та ЗС м. Вишневого Сергій Кот.

Приємним для присутніх став виступ видатного колективу, який уже майже півстоліття працює на сцені, – Академічного ансамблю пісні і танцю України Державної прикордонної служби України під керівництвом полковника Василя Неграя. Видатний творчий колектив подарував неймовірні емоції усім присутнім, дав можливість поринути у безмежний та прекрасний світ мистецтва. Виступи солістів, хору та балетної групи ансамблю заворожили глядачів.

А вже увечері в центральній частині міста біля фонтану вишнівчани отримали унікальну можливість послухати чудовий концерт Заслуженої національної капели бандуристів України ім. Г. І. Майбороди. І не лише отримати насолоду від професійної гри музикантів і співу солістів, а й відчути справжню гордість за колектив, який упродовж сторіччя представляє національну музичну культуру на міжнародному рівні. У складі капели не лише бандуристи, але й оркестровий колектив, учасники якого – чудові майстри гри на різноманітних музичних інструментах, а солісти –лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Слухачі щедро нагородили виконавців оплесками і подякували колективу та організаторам за нагоду побувати на неперевершеному концерті просто неба.  

 

Оксана Захаренко

Лариса Костенко