ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

У Вишневому презентували проект «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF»

У Вишневому презентували проект «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF» Проект «Дитяча легка атлетика IAAФ» започатковано у 2005 році. На сьогодні він є однією з найбільших програм розвитку масового спорту в світі, що об’єднує півтора мільйони дітей майже зі ста країн. В Україні даний проект впроваджується у дев’яти областях (Одеській, Дніпропетровській, Волинській, Львівській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській та Київській) та передбачає використання спеціального комплекту обладнання.

Так, у Вишневому Києво-Святошинським районним осередком Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України презентовано даний проект та відповідні сумки з інвентарем. Його вже профінансували з міського бюджету та ФЛАУ. Тож уже в березні інвентар та навчально-методична література будуть направлені у всі загальноосвітні заклади міста.

На презентації були присутні представники міської влади заступник міського голови Вишневого Георгій Майсурадзе, депутати міської ради Оксана Олексієнко, Артем Глінський, депутат райради Тамара Бігун, в. о. президента обласної Федерації легкої атлетики України Андрій Комаров, вчителі та учні шкіл.

Шкільний вік –період, коли в дитиніможна виховати інтересдо спорту і турботу про своєздоров’я на все життя. Зробити це можливо через нову форму занять легкою атлетикою, що застосовується успішно вже багато років в усьому світі.

Сьогодні в учнів надзвичайно низький інтерес до уроків фізкультури та занять спорту. Тож завдання вчителя - змінити цю ситуаціюзавдяки методиці викладання та сучасного інвентарю.Тож основний напрямок проектуоздоровчий аспект, завдяки якому діти розвивають свої фізичні якості. Проект розрахований на кілька вікових груп – 7-8 років, 9-10 років та 10-12 років.

У роботі з дітьми, в першу чергу, потрібно звертати увагу на правила безпеки, підбирати вправи потрібно індивідуально, зважаючи на їхню фізичну підготовку. Особливим є яскравий інвентар, він дуже подобається дітям та вчителям, зручний та безпечний у використанні.

– Сьогоднішні відбулася презентація проекту «Дитяча легка атлетика» за участю нашого осередку, представників Києво-Святошинської районної ради, Вишневої міської ради та виконавчого комітету, - розповідає Віталій Плескач, заступник голови Києво-Святошинського районного осередку Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. – А також вчителів фізкультури загальноосвітніх шкіл нашого міста, учнів, представники шкільного самоврядування, батьківських комітетів та Федерації легкої атлетики України.

– Через кілька місяців у нашому місті стартує міжнародний проект «Дитяча легка атлетика», основним принципом якого є - сучасне матеріально-технічне забезпечення шкіл нашого міста. Наступний етап програми складається з теоретичних, практичних занять та семінарів. Так вчителів навчають сучасній вдосконаленій системі фізичного виховання дітей. Загалом ця програма розрахована на рік. Фінальним етапом якої стануть обласні змагання у Вишневому, - говорить Віталій Дмитрович.

Тарас Добрівський, голова Києво-Святошинського районного осередку Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України розповів, що у Олімпійсього осередку Києво-Святошинського району, яка пропагує здоровий спосіб життя, на 2017 рік заплановано багато заходів. Зокрема, реалізація проекту «Дитяча легка атлетика».

Андрій Комаров відмітив, що у вишнівчан великий потенціал. – У вас сильне місто, ініціативні люди, які дбають про своє здоров’я. Наша Федерація завжди підтримує такі починання. Бажаю всім вишнівчанам та дітям, які будуть тренуватися з цим інвентарем, успіхів та перемог, - зазначив  пан Андрій.

 

Оксана Захаренко