ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

День Перемоги у Вишневому

День Перемоги у ВишневомуВже традиційно в День Перемоги у Вишневому відбулися урочисті мітинги біля меморіалів воїнам, загиблим у Другій світовій війні

Біля меморіалу Слави, що на вулиці Святошинській, поруч Вічного вогню та меморіалу  загиблим воїнам заходи на честь 73 річниці Перемоги розпочалися молебнем за загиблими на фронтах Другої світової війни.

З вітальними словами до учасників Другої світової війни та присутніх вишнівчан звернувся міський голова Ілля Діков. Він подякував ветеранам за їхній ратний подвиг, підкресливши, що страшна війна не обійшла жодної сім’ї. Він також висловив сподівання, що спільними зусиллями незабаром буде припинено війну на Сході України, і наша країна посяде чільне місце серед країн Європейського Союзу. «А кожен із нас і всі ми спільними зусиллями  робитимемо все, щоб у нашому місті зокрема і в країні в цілому все було гаразд», – завершив свій виступ міський голова.

«Низький уклін ветеранам, – наголосив депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко, прізвище родича якого викарбувано на стелі пам’яті. – Вічна пам’ять тим, кого серед нас немає і ніколи не буде. Вони віддали свої життя за те, щоб ми сьогодні жили, щоб передавали із покоління в покоління відчуття щастя жити під мирним небом». Також депутат закликав до примирення і розбудови країни за європейськими зразками, необхідності припинення війни. Він підкреслив, що сьогоднішні покоління повинні лише вдосконалювати і розвивати світ, а не знищувати його.

Ветерани Другої світової війни Сергій Кот та Сергій Жуковський зробили невеликий екскурс у трагічні сторінки історії та подякували ветеранам, інвалідам війни за мужність, героїзм, за перемогу над фашизмом.

«Перемога дісталася нам великою ціною: 10 мільйонів життів заплатила наша країна за те, щоб сьогодні ми мали змогу тут зустрічатися. Важко згадувати ті сумні роки, – сказав у своєму виступі Сергій Кот. – Зараз ми теж переживаємо нелегкі часи, але я щиро сподіваюся, що невдовзі завдяки мужності нашого народу і міцній підтримці світових держав Україна увійде до числа найзаможніших держав світу. Бажаю, щоб завжди на нашій землі був мир».

«Це була війна, за масштабами і за жорстокістю якої людство ще не знало, – сказав Сергій Жуковський. – А потім нашим людям довелося підіймати країну з руїн. Великий внесок зробили вони у цю справу. Від імені ветеранської організації міста Вишневого я вітаю вас із Днем великої Перемоги».

Привітали ветеранів та усіх вишнівчан святковою концертною програмою учасники Академічного ансамблю пісні і танцю України Державної прикордонної служби України, який організували виконком Вишневої міської ради та КЗ «Палац культури та мистецтв».

Захід завершив святковий патріотичний феєрверк.

Довгих літ життя вам, шановні ветерани! І мирного неба над головою!

 

Лариса Костенко

Оксана Захаренко