ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста

Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста Гамірно, весело, яскраво, масштабно, різноманітними святковими заходами відзначило місто Вишневе свою 130-ту річницю. Близько 10 тисяч людей прийшли вітати наше місто із Днем народження.

Разом із вишнівчанами День міста святкували високошановані гості і мешканці сусідніх населених пунктів. Свято розпочалося із традиційної ярмарки продовольчих та промислових товарів, де яскравими барвами майоріли вироби талановитих майстрів хенд-мейд та народних майстрів.

Упродовж дня милували око полотна самобутніх художників Юрія Пацана та Григорія Безпалого. Свято розпочалося урочистим заходом, який уже став традиційним, відкриттям Дошки пошани з новими фотографіями шанованих людей Вишневого, які зробили значний внесок у розвиток нашого міста.

Тим часом дзвінкоголосим співом та запальними танцями місто вже вітали юні вишнівчани. У перерві між виступами дитячих колективів Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста відбувся неперевершений традиційний парад близнюків. Очолювали колону барабанщиці вихованки Центру творчості дітей, артисти Театру на ходулях і герої мультфільмів. Учасників параду близнюків тепло вітав міський голова Ілля Діков і кожному вручав подарунки. Загалом у параді взяли участь близько 70 близнюків, двійнят та трійнят.

Урочистості відбулися на святковій сцені. Присутніх благословили священики: від Свято-Вознесенського храму протоієрей Василь Русінка, від церкви Спасіння єпископ Пилип Савочка. Щирі вітання присутнім прозвучали з уст очільника міста Іллі Дікова. Привітали містян також гості святкового заходу представники Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради. За значний внесок у розбудову міста і розвиток місцевого самоврядування міський голова отримав подяки від представників обласної та районної влади.

Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста Від Київської обласної державної адміністрації вишнівчан привітав заступник голови В’ячеслав Кучер. Він відзначив, що місто з кожним роком розвивається і стає все більш сучасним і європейським. Крім того, на високому рівні організовує і проводить заходи районного та обласного масштабу.

Далі подяками відзначили кращих вишнівчан. Від Київської обласної ради жителів Вишневого вітав її радник Олександр Суботенко. Він побажав усім присутнім чистого і мирного неба, а молодому європейському місту подальшого розквіту. Посадовець зауважив, що наразі приємно бачити в місті добре обладнані сучасні спортивні і дитячі майданчики, впорядковані зони відпочинку. За вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток територіальної громади міста, розбудову самоврядування області та з нагоди святкування Дня міста Виконавчий комітет Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста Вишневої міської ради, працівники медичних установ міста отримали Подяки. Працівники комунальних підприємств, соціальної сфери, громадські діячі, депутати міста отримали Подяки від Києво-Святошинської районної державної адміністрації, які вручила її голова Мирослава Смірнова, від Києво-Святошинської районної ради Подяки  вручив її голова Вадим Гедульянов, від Вишневої міської ради її голова Ілля Діков. Також міський голова Вишневого вручив посвідчення, знак та диплом «Почесний громадянин міста Вишневе» Петрові Трегубу та Сергієві Коту. Найкращі вітання вишнівчанам висловив і Ірпінський міський голова Володимир Карплюк. В подарунок Іллі Дікову він вручив картину із зображенням міста Ірпеня.

Святкування продовжилося виступами творчих колективів і сольних виконавців. Тим часом на стадіоні відкрився Другий міжнародний турнір з боксу за підтримки міського голови Іллі Дікова. Змагання тривали упродовж двох днів і подарували його учасникам і вболівальникам незабутні емоції. У спортивному заході узяли участь боксери з України, Італії, Білорусі, Молдови, Казахстану.

Вишневому – 130 років. Як святкували вишнівчани День міста Справжній зорепад відомих артистів вітав містян з їхнім улюбленим святом. Місто прийняло неймовірну кількість гостей, які з’їхалися з усіх куточків Києво-Святошинського району. Публіку запалювали співачки Злата Огнєвич, Оля Полякова, Андріана, співаки Макс Барських, Дмитро Андрієць, гурт «НЕангели», народні артисти України Лілія Сандулеса, Павло Дворський. Усі зірки, крім пісенних вітань, висловили безліч щирих побажань іменинникам свята, запрошували співати і танцювати під супровід популярних мелодій.

Емоції і враження вишнівчан та гостей важко переоцінити, вони вирували через край. Без сумніву, цей ювілейний День міста надовго залишиться у пам’яті багатьох присутніх.

Насамкінець наша неперевершена і вже іменита Руслана Лавор в дуеті із заслуженим артистом України Дмитром Андрійцем виконали пісню «З днем народження, Вишневе!», яка вважається гімном нашого міста.

 

Лариса Костенко, Оксана Захаренко