ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Здоров’я жінки - майбутнє нації

Здоров’я жінки - майбутнє нації Під таким гаслом відбулося відкриття відділення жіночої консультації Вишнівської міської лікарні. З розумінням того, що здоров’я жінки є основним фактором здоров’я суспільства, у м. Вишневе, упродовж 2016 та 1 і 2 кварталів 2017 року відбувалося оновлення жіночої консультації. Це передбачало її розширення, повноцінний ремонт, оснащення сучасним обладнанням.

Розділити з вишнівчанами радісну й довгоочікувану подію завітали шановані гості, особисто причетні до її реалізації - голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, начальник відділу охорони здоров’я Києво-Святошинської РДА Роман Лява.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Ілля Діков. - Приємно, що сьогодні до нас завітало шановане керівництво. Адже це їх першочерговий вклад. Він зазначив, що, оскільки фінансування освіти, медицини – прерогатива держави, то, саме з доброї волі районного керівництва, їхнього рішення, залежало втілення в життя наших задумів, того, що ми маємо на сьогоднішній день – обладнання жіночої консультації на місці дитячої поліклініки. З притаманним міському голові гумором він нагадав і комічні ситуації, коли, зокрема, він з трьома заступниками намагався вибрати найкращі гінекологічні крісла, а потім, звертаючись до них сказав: «Давайте все-таки запросимо жінку, а то ми тут самі «навибираємо…».

Зі словами вдячності Ілля Валерійович звернувся до Мирослави Михайлівни, Романа Борисовича, головного лікаря, тих, завдячуючи кому здійснилася мрія багатьох медиків, а також мрія жіночої половини населення міста. - В першу чергу, - зазначив міський голова, я хочу подякувати Мирославі Михайлівні за те, що вона відреагувала на наші прохання. Ми маємо прекрасний ремонт в тому крилі, де було дитяче відділення поліклініки, маємо сучасне обладнання. Заклад, який відповідає вимогам сьогодення повинен працювати у нашому місті. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми повністю завершимо облаштування консультації, яка буде просторою і повноцінною. Бажаю, - продовжив він, звертаючись до численних жінок міста, щоб ви якнайрідше зверталися сюди, але користуйтесь обладнанням заради профілактики. Адже профілатика – перш за все, запорука збереження здоров’я.

- Приємно починати ранок з такого заходу, - звернулася до численних вишнівчан голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова. Хочеться, щоб ми піклувалися про наше здоров’я, відвідували лікарів лише на консультаціях. Ми закупили нове обладнання. Дякую за розуміння і районній раді, міському голові, міській раді. Багато різних подій відбувається в політичному полі, в житті країни. Але здавалося б дрібні, але такі важливі події змінюють нашу країну, дарують здоров'я нашим жінкам і майбутньому поколінню. Хочу побажати, щоб ви знаходили більше позитиву в житті, у кожній події. Я дуже хочу, щоб ми з вами разом підвищували стандарти життя у місті. У нас для цього є всі можливості. Хоча, дійсно, існує багато викликів і проблем. Але турбота про здоров’я жінок, здоров’я дітей – це першочергове завдання, яке ми перед собою ставимо. Наскільки буде здоровою жінка, настільки здоровою буде її майбутня дитина. Вірю, що це не останній захід, який ми будемо проводити у Вишневому. Планів багато.»

Зі словами вдячності до керівництва району і міста звернулася майбутня молода мама Анастасія: - Я хочу сказати: «Велике спасибі» Мирославі Михайлівні і Іллі Валерійовичу, коллективу нашої жіночої консультації. Всі вони для мене вже стали певною мірою сім'єю. Це дуже важлива ініціатива для молодих матусь, для молодих сімей, для здоров'я і процвітання нашого міста. Бо, як кажуть, – здорова мати – здорова дитина. А діти – це наше майбутнє. Хотілося б дуже подякувати за такий внесок, і щоб наше місто все більше збагачувалося, було молодим і процвітаючим.

- Шановні Мирослава Михайлівна, Романе Борисовичу! - звернувся до гостей виконуючий обов'язки головного лікаря Валерій Лисий. - Від імені колективу Вишнівської лікарні хочу привітати всіх з відкриттям нашого оновленого закладу, подякувати Мирославі Михайлівні, Іллі Валерійовичу, Роману Борисовичу. Ми були з Сергієм Пишним в лікарнях Києва і можемо засвідчити, що закуплено таке обладнання, якому можуть позаздрити, навіть, столичні лікарні. Тому я хочу щиро подякувати Вам і сподіватися на те, що у нас ще багато чого буде зроблено.

Оглянувши оновлене впорядковане приміщення жіночої консультації Мирослава Михайлівна підсумувала важливість оновлення жіночої консультації: - Поглянувши на статистику, ми бачимо, що останнім часом, у нас у Вишневому вдвічі збільшилась народжуваність. І коли ми говоримо про Європу, ми маємо розуміти, що наші діти мають народжуватися в достойних умовах, наші жінки мають консультуватися і проходити лікування в закладах європейського типу. Зараз тут є багато медичного обладнання, якого, навіть, немає в Києві. Прозорий розподіл бюджетних коштів районного і міського бюджетів дозволяють втілювати такі проекти. Ми хочемо працювати на громади. Тому безперечною перевагою цієї жіночої консультації є також те, що всі аналізи, всі послуги будуть надаватися безкоштовно.

Сергій Скирда, завідуючий відділенням жіночої консультації, додав, що в жіночій консультації буде здійснюватися повний супровід вагітності, до самих пологів, - 40 тижнів, повний цикл обстежень за станом плода, а також надаватися психологічна допомога. Також надаються усі гінекологічні послуги – огляди, оперативні втручання, повне обстеження гінекологічних хворих.

Позитивними враженнями діляться численні пацієнти консультації, які були присутні на відкритті нового приміщення. Особливу увагу вони акцентують на тому, що все обладнання – сучасне, також незрівнянно комфортнішими є кабінети, гінекологічні крісла.

Своїми емоціями ділиться  лікар-гінеколог, Тетяна Сквознікова, у минулому завідуюча відділенням. - В першу чергу – це слова великої вдячності керівництву району і міста за те, що знайшли кошти і втілили мрію в життя! Я дуже рада цьому. Приємно, що жінка, берегиня роду, матиме комфортні умови для медичних обстежень і лікування.

Сергій Середа, завідуючий гінекологічним відділеннм поліклініки, не приховує своєї радості: - Завдячуючи проведеному ремонту, ми будемо приймати в комфортних умовах, перш за все, наших вагітних жінок, гінекологічних хворих, надавати допомогу на найвищому рівні, оскільки жіноча консультація забезпечена сучасним обладнанням: кольпоскопом з відеосистемою, УЗД-паратом, кардіомоніторами та іншим обладнанням. Дуже вдячний голові РДА Мирославі Михайлівні, міському голові Іллі Валерійовичу за все те, що ми сьогодні отримали!

 

Лариса Костенко