ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Всеукраїнський фестиваль «Kids Athletics»

Всеукраїнський фестиваль «Kids Athletics» Вперше у Вишневому, за підтримки голови Києво-Святошинської РДА Мирослави Смірнової, голови Києво-Святошинської районної ради Вадима Гедульянова, Києво-Святошинського районного осередку відділення НОК України у Київській області, Києво-Святошинської районної Федерації футболу, відбувся Всеукраїнський фестиваль-турнір за міжнародною програмою «Дитяча легка атлетика IAAF» «KidsAthletics». У ньому брали участь представники Київської області (м. Вишневе, учні ЗОШ №3), м.Києва, Волинської області (м.Луцьк) та Дніпропетровської області (м. Дніпро). Організатори заходу – Федерація легкої атлетики Київської області, виконавчий комітет Вишневої міської ради.

В рамках заходу відбулися показові виступи, розважальна програма за участю вихованців дошкільних навчальних закладів та творчих колективів міста. Спортсменів підтримувала спеціальний гість – учасниця ХХVIIОлімпійських ігор в Атланті, чемпіонка Європи з баскетболу Ольга Шляхова.

Представники дитячих навчальних закладів розпочали святкову програму з «розминки». Далі демонстрували свої таланти на головному футбольному полі. Творчі колективи презентували свої номери в яскравих образах з чудовими постановками. На святі присутніх дивували дітлахи з дошкільних навчальних закладів: «Росинка», «Орлятко», «Чебурашка», «Намистинка», «Яблунька», «Теремочок», «Ромашка».

– Всі дуже гарно та відповідально підготувалися, - каже соціальний педагог ДНЗ-ЦРД «Росинка» Оксана Самойленко. – Такі заходи дуже потрібні - вони загартовують, допомагають організувати дітей, які стають спортивнішими та мобільнішими. Оксана Олегівна подякувала організаторам за участь у такому масштабному заході. – Ми дуже задоволені участю, своєю роботою та роботою всіх садочків міста, - сказала вона. – Всі дуже гарно виступили.

Тим часом учасники заходу готувалися до старту змагань «KidsAthletics», який відкрили заступник міського голови Георгій Майсурадзе, перший віце-президент Федерації легкої атлетики Володимир Рудюк, заступник голови Києво-Святошинської РДА Михайло Лєзнік, виконавчий директор Федерації більярдного спорту України Віталій Плескач та інші почесні гості.

– Сьогоднішні змагання проводяться на інвентарі, який після змагань відразу передамо Вишнівським ЗОШ, - каже Георгій Майсурадзе. – Цей спортивний інвентар закупили з міського бюджету, він відповідає всім міжнародним стандартам.

Михайло Лєзнік подякував Києво-Святошинському відділенню НОК за розвиток спорту у районі. – Враховуючи, що у нас 38 шкіл, гадаю, заняття на цьому універсальному та зручному інвентарю цікавитиме усіх. Ці змагання – лише початок, - сказав пан Михайло.

– Міжнародний проект «Дитяча легка атлетика IAAF» в Україні вже має свою певну історію, але це були локальні змагання по містах, областях, - розповів Володимир Рудюк. – Сьогодні наша Федерація ініціює загальнонаціональний пілотний проект у Вишневому, де ми зібрали 4 області. Ми активно залучаємо до спорту дітей, до занять легкою атлетикою. І на таких чудових спортивних аренах нам потрібно показувати всю велич та красу легкої атлетики, - сказав Володимир Петрович. Змагання за новою програмою з новим інвентарем для учнів Вишнівської ЗОШ №3 виявилися цікавими, але відсутність досвіду зіграли нам не на користь. Учні, зі своїм керівником Вікторією Міщенко, посіли останнє 4 місце. Однак тепер, як і інші школи нашого міста, вони матимуть такий спортивний інвентар у себе в навчальному закладі і наступного разу обов’язково стануть першими. А от призові місця розподілилися таким чином – команда міста Дніпра – 1 місце, 2 місце у столичної команди, з «бронзою» поїхали додому волиняни.

Та все ж, незважаючи на виборені місця, цього дня на фестивалі панували чудовий настрій, дружба та згуртованість!

 

Оксана Захаренко